CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Samukree Malkis
Country: Bhutan
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 15 May 2014
Pages: 435
PDF File Size: 3.15 Mb
ePub File Size: 15.27 Mb
ISBN: 506-5-24631-557-8
Downloads: 75608
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vokus

Argetoianu, who was ill at the time and had just undergone surgery on his prostatewithdrew from public life for a second time.

El a repetat propunerea cu votul nominal, spre a o receptiona de data aceasta si Guvernul, intrucfit la fmele sedintei precedente banca ministerial5 ram5sese goa Masa a fost cordiala, s-a vorbit cu veselie si prietenie, si n-a trecut cred prin gandul nimanui, printr-al meu desigur nici o clipa, ca se organizase acolo o intrunire de fazvratire impotriva sefului Dar pada’ Si ajung6 acolo, a facut in tot cursul anului tot ce a putut ca s5 nimiceasca actiunea noastr5.

De la Crasi la Bucuresti am mers noaptea, prin sate pustiite, caci I Averescu se arata foarte rar oftlerilor sai si n-avea contact decht cu seful sau de Stat Major, sau cu un oilier favorit.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Iti trimit aci o colectie de taieturi din ziare. De pe buzele lui curgea mierea, dar ochii lui sclipeau de ura i niciodata fatarnicia acestui om nu rn-a scarbit atat. Alauri de mine au venit toate elementele curate ale partidului, toti cei care aveau ceva in mintea i in www. Vaida ii propusese din nou Ministerul de Interne, cateva portofolii si locuri in Parlament vechiul cantec dar el nici nu intrase in discutie.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Nu-i putuse da in minte c5 Averescu, omul popularit54ii 8 i generalul rar5 teamg din timpul razboiului s5 fi fost promotorul derobadei in lupta ce urma sa se deschid5, i pusese hotararea luata in sarcina lui Take Iones- cu, care a aprobat desigur abtinerea dar n-a provocat-o. Stai aci, nu poti s5 pleci! Nistor Goldis Matei Cantacuzino Acest ghiveci national, intr-o perioada de lupta ca cea prin care treceam, dovedeste c5 in capul consrantin Zelea donmea deja oarecare confuzie. Ele pot fi de mare folos in tulburile imprejurari de azi cand demagogia agita i lasitatea guverneaza.

  EGNATER TWEAKER PDF

N-a fost om popular care sa-si vad5 mai putin de popularitatea sa ca Averescu. First Cristea cabinet 2 February — 30 March Pe mine, aceasfa prirnire nu m-a Incaizit, c5ci stiam cum sunt puse la cale argeoianu manifestatii, dar pe Averescu 1-a inghetat. Dar a luat mai intai cuvantul primul ministru, spre a prezenta declaratia Guvernului. Era un oropsit al opiniei publice. Formula propriet5tii de munca”, adica a dreptului de proprietate redus la suprafata muncita de o familie, ar fi inlocuita printr-un program de cooperatie.

Coborasem cu el si cu Mitilineu la hotel Chatam. Cu alte cuvinte, de unde pana atunci aveam sub autoritatea mea de fapt dac5 nu de drept, intreg partidul, nu-mi mai era ingaduit daca m-as fi supus acestei ineptii sa ma ocup decat de o parte a organizatiilor Vechiului Regat!

Am incercat sa-i dovedesc ca se insela, ca, daca putea contapentru el pe toate voturile Otanimii, nu putea conta tot constanrin pe anuldri de memkrii. Cel care invartea toate in jurul lui Flondor era un anume Dori Popovici, o figura’ antipatic5 dar un om destept, hotarat sa ajunga cat de sus folosindu-se de popularitatea sefului s5u. Constahtin a luat sfar0t aceasta farsa de prost gust, care a dovedit o data” mai mult buna-credinta 0 sinceritate de care este animat ilustrul nostru Ff Mai tarziu, rn-am plimbat pe la toate manastirile, am urcat dealurile, am coborat Valle, am mrmorii codrii dulcei Bucovini”, dar niciodata incfintarea mea n-a fost mai mare cleat de la fereastra vagonului in acea dimineata in care trenul rn-a purtat de la Itcani pana la Cernauti.

Bucurestiul, mai greu de cucerit era lasat pentru mai tarziu, dupa ce s-ar fi pipait pulsul 1 La Camera vacantele se complectau prin numirea deputatilor supleanji. Tot ce era mai bun invoca autoritatea mea ca sa se ridice impotriva scarbosilor care invocau pe a lui Averescu ca sa se apere.

[PDF] Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – Free Download PDF

Am pornit la drum cu Barbu Stirbei, cu Mitilineu, cu dl. Oamenii aflasera despre ce era vorba toate se afl5 si erau furiosi.

Profesor, far5 nici o discutie si de la prima intrevedere. Ca s5 nu le cerern, ar fi trebuit s5 ne dezvelim motivele. Va iesi din alegeri o confuzie nemaipomenita, si in Wei un caz o inajoritate de anuldri.

  MACK WILBERG COME THOU FOUNT PDF

Se distribuiser5 ce e drept cu nemiliuita fituici cu portretul lui Averescu si cu indemnarea la anularea votului. Chiar in cel mai favorabil caz, in acela al intinderii popularitatii sale peste tot cuprinsul Regatului, tacticos si meticulos cum era, voia sd.

Socialistii puri ii primisera’, fiindc5 aveau parale si cheltuiau”. Partidul pranesc este dispus a colabora cu toate fortele opozitioniste, in marginile in care aceasta colaborare duce la intronarea regimului constitutional qi parlamentar san5tos”.

Iorga uita un singur lucru 0 anume ca nu era vorba de o criza politica obimuita.

Fiind mica, interesele electorale o lasasera pe planul al doilea in preocuparile noastre politice. Stimate domnule Profesor, in legatura cu importanteie dvs. Memorialistul le prezinta in felul argetoianj sui generis. In rezumat prin urmare, intreaga chestiune este in mana d-tale. Alegerile argetoinu pentru inceputul lui ianuarie fuseserg amanate cu doug luni si urmau sg mai fie amanate din doug in doug luni pang in toamna aceluiasi an, pang dupg semnarea Tratatului de pace de la Trianon.

Ceea ce insd dovedeste toatii patima pe care Averescu si ai lui au pus-o in lupta impotriva Inca, e cd au adresat o circulard la toti debitorii Bancii Taranesti oferindu-le concurs pentru gdsirea sumelor datorate, la alte bdnci, in cazul in care Banca Tdreineascii le-ar cere achitarea la scadentd!!

Ceruse ca luptele dintre particle sa se reia cand linistea se va restabili i viata normala ii va relua cursul ei”. Nu e locul aci s5 me,orii in amanuntele unei probleme la rezolvarea c5reia in-am inh5mat intr-o lupt5 de fiecare zi, mai intai singur, apoi, dup5 ce rn-am despartit de Averescu, impreun5 cu prietenii mei lupta la care s-a asociat si Perieteanu inscriindu-se in partidul nostru. Simtim o criza de autoritate care trebuie sa puna frau oricaror critici, cat de indreptatite.

Cinstea mea este mai emmorii de calomniile unui netrebnic, imi pare r5u xrgetoianu nu v-ati dat seama de acest lucru.