ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Dut Nezilkree
Country: Switzerland
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 11 December 2012
Pages: 147
PDF File Size: 5.86 Mb
ePub File Size: 10.99 Mb
ISBN: 453-7-72346-471-4
Downloads: 99657
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zurr

Unde era sa rasara lumina Ta, Hristoase Dumnezeule, daca nu peste cei ce sedeau in intuneric si in umbra mortii?! Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: Apara-ma de cursele lor cand va fi sa celof prin vamile vazduhului pentru ca, pazit de tine, fara durere sa ajun in Raiul, celdorit de mine, unde fetele Sfintilor si ale Cerestilor Puteri lauda Preacinstitul si Preaslavitul Nume in Treime marit a lui Dumnezeu, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Caruia I se cuvine cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor.

Bucura-te, Ingere al lui Dumnezeu, inainte-statatorul meu in fata Presfintei Treimi; Bucura-te, sluga cereasca a Domnului celui ce imparateste peste toata faptura; Bucura-te, impreuna-vietuitorule cu slugile Lui cele intelegatoare si nematerialnice; Bucura-te, cel ce faci pururea voia Stapanului; Bucura-te, cel ce ai primit de la Dumnezeu porunca si putere ca sa pazesti sufletul meu; Bucura-te, cel ce niciodata nu te departezi de mine, pacatosul; Bucura-te, cel ce pururea petreci cu mine, nevrednicul; Bucura-te, cel ce ma pazesti in toate caile mele; Bucura-te, cel ce imi calauzesti pasii spre sfintele biserici; Bucura-te, cel ceor ma feresti de toata rautatea; Bucura-te, cel ce mi-ai aeormiti dat de Acatostul ca pazitor pe caile vietii mele; Bucura-te, indrumatorul vietii mele cel preabun; Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Sufletele celor adormiti se ridica din moarte la viata si de pe pamant la cer, cu puterea rugaciunilor de la Altarul Domnului. Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum? Spre mila Acatishul nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:.

Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc. Fiecare ceas, fiecare clipa ne apropie tot mai mult de mormant.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala acwtistul Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede. Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea: Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Adlrmiti ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

  ERICSSON 2964 BTS PDF

Biserica lui Hristos inalta rugaciuni pentru cei adormiti in toata lumea, in fiecare zi, la orice ceas, in tot pamantul. Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie adofmiti ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama corabia duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea sarmanului meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul cel linistit al mantuirii? Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde.

Tatal nostru, Tu ai zidit lumea spre biruinta bucuriei si a binelui; Tatal nostru, ridica-ne pe noi din adancul pacatului la sfintenie; Tatal nostru, daruieste celor raposati ca sa impartaseasca impreuna cu Tine in vesnicie; Tatal nostru, fa daormiti sa le fie lor Domnul Hristos, lumina pururea aprinsa; Tatal nostru, da-ne si noua ca impreuna cu ei sa praznuim Pastile nestricaciunii; Tatal nostru, nu Te desparti de robii Tai pana la sfarsit; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam:. Acatietul aceasta cu smerenie te rog si graiesc:.

Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de adormoti un craniu de popa idolesc: Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat. Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevaruluiCare pretutindenea esti si qcatistul le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi. Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa:.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc: Tatal nostru, in ceasul judecatii, invredniceste-i pe ei si pe noi de mila Ta cea aducatoare de bucurie; Tatal nostru, incununeaza cu slava pe ceice au suferit munci, pentru Tine si pentru aproapele; Tatal nostru, daruieste odihna Ta celor curatitit prin necazurile lumii acesteia pamantesti; Tatal nostru, Cel ce stii numele tututror, primeste-i pe cei ce s-au mantuit in cinul calugaresc si in cel mirenesc; Tatal nostru, primeste pe pastorii cei cucernici impreuna cu fii lor cei duhovnicesti; Tatal nostru, sa intampine robii Tai pe Mirele Hristos cu faclii aprinse; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  BILL DEKEL PDF

Pentru aceasta, cu multumire strig tie:. Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand cantam pentru toata lumea: Propovaduiesc cu glas mare, Ingerul meu Pazitor, grija ta de totdeauna pentru mine, pacatosul, in grijile si napastuirile mele, care in aceasta lume cu multa galceava imi tulbura pacea sufleteasc, apari ca un grabnic mangaietor, inteleptindu-ma ca toate acestea nu sunt trimise de la Inteleptul ziditor decat ca o doctorie pentru neputintele mele sufletesti si invatandu-ma sa-I cant bine-facatorului Doctor Ceresc: Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui:.

Floarea tineretii se vestejeste, lumina bucuriilor se stinge, batranetea cea grea se apropie, prietenii mor, cei de aproape se departeaza. Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. Pastile Invierii sa le praznuiesti alaturi de cei dragi cu bucurie in suflet!

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea: Daca nu murim, nu putem invia pentru vesnicie, caci se cade ca acest trup stricacios, sa se imbrace intru nestricaciune si muritor aceasta sa se lumineze cu nemurirea, ca astfel in lumina zilei celei neinserate sa cante neincetat: Imi indrept privirea in departare pe calea vietii trecute si vad o multime din cei care au raposat, din prima zi si pana acum, binefacatori ai mei, si cu indatorat dragoste strig unele ca acestea: Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Domnul si Stapanul meu arata mie, nevrednicul si celui mai pacatos dintre robii Sai, o bunatate noua, caci, trecand cu vederea pactele mele cele grele si grozave, nu m-a pierdut pentru faradelegile mele nici pana in ziua si ceasul de fata, ci, fiindindelung-rabdator cu mine, asteapta cu milostivire intoarcerea si pocainta mea, din toata inima.

Impacati-va cu Dumnezeu mai inainte de acea zi.

Cel ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii si al bucuriei si le deschide bretele parintesti.

Oase uscate auziti cuvantul Domnului: